Izdavačka kuća FILIP VIŠNJIĆ · Francuska 7 · 11000 Beograd · +381 69 488 45 84

DECA NOĆI I DRUGE PRIČE STRAVE

1,320.00 дин.

Autor: Robert E. Hauard
Žanr: Beletristika
Biblioteka: Posebna izdanja
Broj strana: 312
Pismo: Latinica
Povez: Meki
ISBN: 978-86-6309-214-3

Ne samo što je R. E. Hauard bio vrhunski u opisivanju borbe i pokolja, već je bio maltene jedini sa tom sposobnošću da stvori istinske emocije sablasnog straha i uzbudljive napetosti. (H. F. Lavkraft)

Čak i kada je eksperimentisao, ili kada je omažirao, ili se prosto poigravao, vežbajući svoje spisateljske mišiće, Hauard je kao umetnik uvek bio prisutan, a njegova visoko napeta i precizno sročena proza, na svojim vrhuncima, umela je da izazove žmarce baš zato što je pisac dobro poznavao i u svojoj krvi osećao stravu što vreba tik onostran vidljive, materijalne obrazine egzistencije. (dr Dejan Ognjanović)

U ovoj zbirci po prvi na srpskom jeziku nalazi se stručan odabir Hauardovih (svoje ime je pre svega stvorio kroz avanturističke priče sa znatnim elementima fantastike, istorije i horora, a tvorac je takvih junaka kao što su Konan, Crvena Sonja, kralj Kul, Bran Mak Morn, Solomon Kejn i drugi) priča strave i užasa, u kojima se on sa zavidnom veštinom bavi temama kao što su vudu magija, zombiji, indijanske kletve, zagrobni život, stvorovi iz okeanskih dubina i pradrevni, lavkraftovski bogovi-demoni.